ВІТАЮ ВАС!

четвер, 6 лютого 2020 р.

Семінар асистентів учителів "Співпраця учителя та асистента на уроці"





5 лютого 2020 року в Бірківській філії КЗ «Олександрівське НВО №2» був проведений семінар асистентів учителів  на тему «Співпраця вчителя та асистента на уроці».

Розпочала семінар керівник консультаційно-педагогічної групи з питань інклюзивного навчання Чернявська Таїсія Павлівна, яка у своєму виступі наголосила на актуальності даного питання в сучасній школі.
Під час теоретичної частини семінару завідувач філії Фощій М.М. ознайомив присутніх із роботою закладу по впровадженню інклюзивної освіти та наголосив, що тільки завдяки спільним зусиллям батьків, учителів та дітей може бути досягнутий позитивний результат.
У практичній частині був продемонстрований урок  інформатики  в 3 класі на тему «Істинні та хибні висловлювання».
Учитель інформатики Майданник Віта Святославівна та асистент учителя Жеглатий Владислав Миколайович, які проводили урок, за допомогою різних прийомів та форм продемонстрували співпрацю учителя та асистента.
 Після уроку відбулося обговорення, на якому присутні висловили свої враження. Потім логопед Ситник Світлана Олександрівна провела бесіду  про науково-теоретичне обґрунтування вибору навчальних та корекційних програм для дітей з особливими потребами. Після цього учасники семінару відвідали майстер-клас з пісочної терапії, який провів асистент учителя Жеглатий В.М. на власноруч створеному пристрої.
Усі учасники із захопленням відзначили творчий підхід педагогів у співпраці під час уроку.











1 коментар: